Movimento dell'Mondo

De droom die plots een plan wordt

Het is een verhaal dat ik al vaak tegen mensen verteld heb:
Ooit wil ik voor een tijd naar het buitenland. Niet zomaar een tijd maar voor onbepaalde tijd. Ik wil de wereld zien. En niet zomaar de wereld ‘zien’. Ik wil verschillende culturen kunnen zien en meemaken en doorgronden. Ik voel dat ik dat nodig heb.
Alles wat we in ons Westerse België als standaard beschouwen eens te meer in vraag stellen.
Het liefst van al zou ik eerst richting Azië trekken. India heeft me daarin altijd al aangetrokken. Een reis die ik blijkbaar al jaren opspaar. India omdat het streken kent waar volgens mij de cultuur en het gebrek aan rijkdom absoluut haaks staan op alles wat wij hier kennen. Alles wat wij gewoon zijn. Gewoon zijn gaan vinden.
Ik kan niet geloven dat in de armste uithoeken van de wereld geen mensen te vinden zijn die gelukkig zijn. Maar dan moet je wel alles in vraag durven stellen. Geluk. Samenleving. Menswaardigheid. Cultuur. …

Ik voel dat ik dat nodig heb. Om een tijdlang de wereld te zien. Dat ik dan pas klaar ben om echt ergens te aarden en mijn eigen weg voluit te gaan. Ook al blijft die langs vele plaatsen blijven gaan.

Onbepaald. Dat is een heerlijk woord trouwens …
Onbepaalde duur. Onbepaald reizen. Ik wil vertrekken met een ‘One way’ ticket. Onderweg zowel werken als reizen.  Als het lukt een tijdje werken. Om iets te verdienen om weer verder te gaan. Om echt in contact te komen met de lokale cultuur. Of om iets goeds te doen voor een lokale bevolking die het kan gebruiken.
Dat is een mooie dubbele vraag trouwens. ‘Wat kan ik leren van mensen aan de andere kant van de wereld?’ en ‘Wat heb ik mensen aan de andere kant van de wereld te bieden?’. Ik ga nu nog geen antwoorden proberen te bieden. Die tijd komt nog wel.

Een one way ticket om mezelf te helpen om los te laten. Zodat ik telkens in het moment kan kiezen waar nu naartoe te gaan. Zodat elke plek de volgende helpt kiezen. Zodat elke ontmoeting ons naar de volgende begeleidt.

Een paar jaar terug ben ik heel veel bezig geweest rond de thema’s ‘geluk’ en ‘dromen’. Ik vind het belangrijk dat mensen iets vinden om in te kunnen geloven. Liefst van al van en in zichzelf. Dromen zijn daar perfect voor.
Ik omschrijf mijn dromen als volgt:

Ik wil de wereld zien.
Ik wil iets maken om aan de wereld te laten zien.
Ik wil mezelf aan de wereld laten zien.

Vaak werk ik blijkbaar van achter naar voor. Ook nu.

Als je iets echt wilt dan komt er altijd een tijd waarop het juist is om dat ene ding ook daadwerkelijk te gaan doen. En die tijd is nu! Ann en ik hebben recent de beslissing genomen om ‘De wereld te gaan zien’. We zullen vanaf eind dit jaar voor onbepaalde duur gaan reizen, gaan werken, … En zoveel meer dat nu nog niet vast ligt.

Samen en toch met onze eigen beweegredenen, onze eigen zoektocht. Het is geweldig dat we al die dingen kunnen met elkaar.

Movimento dell’Mondo wordt de plek waar we onze verhalen verzamelen. Onze belevenissen en onze hersenspinsels.

De verhalen van twee mensen die de wereld in beweging willen brengen.
Van twee mensen die door de wereld in beweging gebracht worden.

Een gedachte aan “De droom die plots een plan wordt

Geef een antwoord

You have to agree to the comment policy.