Movimento dell'Mondo

Het leven zoals het is … op een eiland

Zonsondergang

We zijn een maand op het kleine tropische eiland Gili Trawangan. Echt klein, in slechts 6 kilometer wandel je heel het eiland rond. De eerste week maken we kennis met de eigenaars en het Indonesische personeel van de yoga studio. De gang van zaken en onze taken worden ons duidelijk. Voorzichtig geef ik mijn eerste yogalessen in deze studio.

Intussen zijn de eigenaars vertrokken en heb ik een fijne routine gevonden.
Elke ochtend vroeg opstaan, daarna wat ‘hangen’ in onze ‘hanging belt’. Deze yoga houding heb ik geleerd in de ashram in India. Twintig minuten ondersteboven hangen en ik kan de hele wereld aan. Mijn hele ruggengraat wordt opgerekt en spanningen verdwijnen. Mijn bloed pompt zichzelf een weg naar mijn hersenen en voornaamste klieren. Ik zie de wereld scherper en kan mijn hormonen de baas.

Dan stap ik op mijn krakkemikkige fiets op weg naar het strand. Ik hijs mezelf op een paddle board en samen met mijn leerlingen peddel ik een Stand Up Paddle Yoga Class tegemoet. Elke les start ik met de woorden: “Be aware of the movement of the ocean, the heat of the sun, the breeze of the wind, the sounds of nature,…”
Daarna balanceren we op het bord. De ‘Warrior’ pose lukt net, maar bij een ‘Tree’ pose vinden we lachend verkoeling in het heldere water. Ik sluit de les af met “Be grateful that you have made choices in your life that brought you here today, doing Yoga on a Stand Up Paddle Board”.

Kletsnat fiets ik terug voor een douche. Even later maak ik een moeilijke keuze: Chia Dream Jar, Smoothie Bowl, French Toast of toch een Breakfast Omelette?

Na mijn ontbijt zet ik het personeel in gang. Elke dag doen we een ‘extraatje’. Die ‘extraatjes’ zijn in het Westen dagelijkse kost in een restaurant. Zoals het poetsen van de vuilnisbakken, de toog, de ijskasten, … In het Oosten vinden ze al die hygiëne soms wat overdreven. Een klein duwtje in de rug kan geen kwaad.

Intussen hebben Manu en ik ‘projectjes’. De kassa controleren, partners uitbetalen, het uurrooster aanpassen, reclameborden ophangen, ‘the office’ uitruimen, flyers ontwerpen, specials of the day bedenken,… Alleen gaat alles traag. Het internet gaat traag. Reclame ophangen gaat traag omdat de nietjesmachine om de twee nietjes blokkeert. Partners uitbetalen gaat traag omdat ze nooit te vinden zijn. De kassa controleren gaat traag omdat alles manueel wordt opgeschreven… We geven onszelf over aan het ritme van het eiland.

Tussen de projectjes door geniet ik van verse ‘juices’ en ‘jaffles’, van wat rust en van interessante gesprekken met klanten.

’s Avonds geef ik Sunset Beach Yoga. Ik zie de zon onder gaan achter Mount Agung op Bali terwijl mijn leerlingen genieten van een welverdiende shavasana.

Na de les ga ik samen met Manu naar de goedkoopste bar op het strand. Onder het genot van een Gin Tonic en Long Island Ice Tea kijken we naar de laatste rode gloed voor we teruggaan. Wederom volgt een moeilijke keuze : Big Veggie Burger, Pumpkin Chickpea Coconut Curry of een Hummus Trio Platter. Je wordt voor minder vegetariër.

Rond 22u vallen we voldaan in slaap.

Ons leven op een tropisch eiland.

 • Onderweg naar Gili T
 • What to do today?
 • Zelf een yoga class volgen
 • Even hangen bij de collega's van Fly High Yoga
 • Stand Up Paddle Yoga
 • Ge kunt op uwe kop gaan staan
 • Werken tijdens het ontbijt
 • French Toast
 • Chia Dream Jar
 • Eigenaars en yoga teachers
 • Verjaardagscadeautje
 • Reclame ophangen
 • Manuele boekhouding
 • Work & Food
 • Werken met een kat op schoot
 • Personeel in gang duwen
 • Mini geit
 • Franky, de huiskat
 • Foto's maken voor de sociale media
 • Dansles geven aan het personeel
 • De vuilkar
 • Sunset beach yoga by Ann
 • Sunset beach yoga by Manu
 • Sunset Beach
 • Shavasana...
 • Relaxen op het strand
 • Regenseizoen
 • Reclame, nietjes, frustratie
 • Long Island Ice Tea & Gin Tonic
 • Jaffles met avocado en feta
 • Guacamole & Greek Salad
 • Een van de vele schommels op Gili T
 • Another day at the beach
 • Zonsondergang
 • Uit eten bij de concurrentie
 • Voor de afwisseling, ander strand, andere cocktail
 • Lombok in de verte
 • Mojito in a jar
 • Hill top meditation view
 • Local food op de night market
 • Cocktail op het strand

3 gedachtes aan “Het leven zoals het is … op een eiland

 1. Pingback: Een nieuw begin - Overzicht van hoogtepunten - Movimento dell'Mondo

 2. Biene

  Heerlijk! I love the choices you both make! Wow yoga on a sub board…big hug from Sweden 🙂 . (Laatst nog met iemand van Palo Alto staan praten over jullie – beide met veel bewondering 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *