Movimento dell'Mondo

Samenwerken met je vrouw?! Hoe doe je dat?

Ann als regisseur

“Ik zou het niet kunnen, 24 uur per dag bij mijn vrouw zijn”. Of, “Ik zou het niet kunnen, samenwerken met ‘die van ons’”. Zulke uitspraken hoor ik wel vaker.

Ik snap dat niet. Ik zie mijn vrouw graag, dus samen de wereld rondreizen vind ik helemaal niet moeilijk. Voltijds samenwerken daarentegen vervloek ik te pas en te onpas!

Vaak staan we lijnrecht tegenover elkaar. Als ik wil praten over de doelstelling (of het einde) wil Ann het hebben over de eerste stap (of het begin). Bij een meningsverschil wil Ann het laten bezinken terwijl ik er direct op wil in gaan. Als ik niet wil plannen, wil Ann een todo lijstje maken. …

In aanloop naar onze voorstelling “Truth or Dare” belanden we in onze ultieme valkuil. We willen deze voorstelling zowel samen spelen als samen regisseren. In vorige producties was ik steeds de regisseur en Ann actrice. Ik had eindverantwoordelijkheid en beslissingsrecht.
Nu komen we er niet uit. We praten meer over de aanpak dan dat we actief repeteren.
We moeten een keuze maken. Democratie werkt niet bij ons, we gaan voor een dictatuur.
Sindsdien neemt Ann de regie op zich en staan we beiden in onze kracht.

Het laatste jaar proberen we zoveel mogelijk de rollen te verdelen. We zijn met te veel projecten bezig om nog alles te overleggen. Binnen Muzische Workshops volgt Ann de verkoop én planning op en ik regel de facturatie, boekhouding en feedback. Als we er niet uitkomen gaan we bij elkaar te rade.

In België gaan we nog een stap verder. Elke maandag ochtend om 10 uur houden we onze “Monday Morning Meeting”. We overlopen de agenda van de komende week en onze strategische todo lijst. Zo zorgen we dat de zaken niet stilvallen, dat de ticketverkoop van de voorstelling op gang komt, …. Kortom, we kiezen de prioriteiten van de komende week. Zo houden we focus en moeten we verantwoording bij elkaar afleggen.

Gelukkig beseffen we dat we ondanks een verschillende aanpak wel dezelfde richting uit willen. Dat een andere aanpak geen slechte aanpak is. Al is dat niet altijd makkelijk. We zijn ook geen gemakkelijke mensen! Twee sterke karakters die een duidelijke mening hebben.

Ik heb in mijn leven al veel ‘uitdagende’ collega’s gekend. Sommigen hadden wel een zelfde aanpak maar wilden een andere richting uit. Doodvermoeiend! Geef mij maar iemand die het anders aanpakt en dezelfde richting uit wilt.
Zo kan ik zelf nog iets leren!

  • Ann als regisseur
  • Manu heel even aan de regisseurstafel
  • Manu als acteur
  • Ann alleen op stap naar de Inspiratiedag van Kleur Bekennen
  • Stoelopstelling tijdens een coaching
  • Manu aan het werk als coach
  • Prioriteit van de week? Uit eten gaan!

Geef een antwoord

You have to agree to the comment policy.