Movimento dell'Mondo

Happy Birthday to Me!

Hotel Esplendor

We staan in het busstation in Colonia del Sacramento. Voor de eerste keer in 4 jaar weet ik niet waar we naartoe gaan. Ik verjaar bijna en Manu heeft een verrassing in petto.
Uruguay is niet zo heel groot, dus ik probeer te raden wat onze bestemming is. Manu laat echter niets los.

Twee uur later komen we aan in Montevideo, waar we nog een extra bus nemen richting Punta Carretas. Daar leidt hij mij naar “Esplendor”. Een groot en luxueus hotel waar Manu als verjaardagscadeau 3 nachten heeft geboekt.

Onze laatste ervaring in een hostel was ons echt niet bevallen. Sindsdien gunnen we onszelf wat meer luxe.
Ik was flink ziek geworden. Het is echt geen pretje om het toilet te delen met 10 anderen, als je om het half uur op de pot zit.
De andere gasten hielden ook van een feestje. Toen ik tot 2 uur ’s nachts werd wakker gehouden in een slecht bed, in een te kleine en te vochtige kamer, heb ik besloten dat we wat meer geld mogen uitgeven aan accommodatie.

De luxe van Esplendor is echter wel een unicum! Het regent de ganse periode dat we daar zijn, maar dat laat ik niet aan mijn hart komen. Het geeft ons de kans om ongegeneerd te genieten van het mega kingsize bed, de sauna, de jacuzzi en de fitness.
We slapen lekker uit en geven onszelf over aan het uitgebreid ontbijtbuffet. Wafels, scones, croissants, yoghurt, vers fruitsap, fruit, scrambled eggs, dulche de leche, confituur, kaas, bananenbrood, muffins, … Gelukkig blijven we maar 3 dagen, want we eten steevast teveel.

Manu trakteert mij ook op een massage in de spa. Dit valt tegen. Ik vraag verschillende keren ‘mas fuerte por favor’. De vrouw blijft gewoon een beetje op en neer wrijven. Regelmatig ‘biept’ haar GSM waarna ze die ook steeds bekijkt. Het werkt mij zodanig op de zenuwen dat ik na slecht 20 minuten de massagetafel verlaat. Ik weiger te betalen. Dit leidt uiteraard tot een kleine hetze. Ik houd voet bij stuk. Ik ben trots dat ik niet over me heen laat lopen, dat ik het aandurf om tijdens de massage aan te geven dat ik het echt niet goed vind.
Het hele voorval is snel vergeten als Manu mij later een deugddoende massage geeft op ons kingsize paradijs.

’s Avonds gaan we heerlijk uit eten. Uruguay is heel prijzig in vergelijking met andere Zuid-Amerikaanse landen. Tijdens deze driedaagse verwennerij kijken we echter op geen cent en laten ons volledig gaan. Ik geniet met volle teugen.

Het letterlijke hoogtepunt moet nog komen. Op onze volgende bestemming, Punta del Este, mag ik op Manu zijn kosten gaan ‘parapenten’. Dat wil ik al heel lang. Ik kijk er enorm naar uit.

Het meeste bijzondere aan mijn 36e verjaardag is vooral dat er een man bij me is die mij zo bijzonder vind dat hij alle registers opentrekt om mij een geweldige ervaring te geven.
Bedankt lieve schat!

 • Hotel Esplendor
 • Mega Kingsize Bed
 • Onze kamer
 • De lobby
 • Videowall in Esplendor
 • Ontbijtbuffet
 • Selfie aan het ontbijt
 • De fitness
 • Trappen maar
 • Tussen de regen door
 • Eten kiezen op de Ipad in restaurant Tandory
 • Hoofdgerecht Ann : Visstoofpot
 • Hoofdgerecht Manu : Traaggegaard varken met een risotto van limoen en munt
 • All you can eat Chinese Buffet
 • Teveel eten
 • Parrillada
 • Genieten

4 gedachtes aan “Happy Birthday to Me!

 1. Pingback: Een verrassend voornemen voor 2019 - Movimento dell'Mondo

 2. Evy

  Eerst en vooral: hiep hiep hoera!! Gefeliciteerd met je verjaardag.

  Hoe geweldig is deze verrassing. Super dat jullie hier samen van hebben kunnen genieten.

  Nog veel plezier!

Geef een antwoord

You have to agree to the comment policy.