Movimento dell'Mondo

Verwend Nest

Daintree National Park

Ik kan geen ‘scenic lookout’ meer zien. Ik sta(ar) erbij en ik kijk ernaar. Terwijl Manu de verplichte foto neemt, wandel ik alweer naar de auto. ‘Verwend nest’ hoor ik mezelf denken. Het is waar, ik heb mezelf de voorbije twee maanden verwend met de eindeloze natuurpracht in Australië. Al bijna 15.000 kilometer lang rijden we ‘National Park’ in en uit. We zwemmen in adembenemende baaien, klimmen naar de hoogste top, klauteren over talloze ‘boulders’, wandelen door gigantische regenwouden en staan onder tientallen watervallen. Meerdere keren pink in een traan weg, de natuur heeft een ongekend effect op mij.

De stadsmens in mij komt niet aan haar trekken. Het cosmopolitische Sydney valt in het niets bij de pracht en praal van vele Europese steden. Logisch ook, Australië heeft geen Griekse, Romeinse of Middeleeuwse periode gekend. De Aboriginals zijn trouw gebleven aan de natuur, nooit gebouwd of verbouwd. Pas sinds 200 jaar is de blanke man hier actief steden aan het opwerpen. Gelukkig hebben de Aboriginals samen met enkele visionaire immigranten op tijd een halt toegeroepen aan de mijnbouw, landbouw en verstedelijking, waardoor ik nu kan genieten van duizenden hectaren ongerepte natuur.

Maar nu zit ik vol. Ik zie het niet meer, ik ben voldaan. Ik heb tijd nodig om al deze indrukken te verwerken. Ik verlang naar een warme douche en een echt bed.
De vrijheid die onze campervan biedt, is geweldig. We tuffen van plek naar plek. We douchen ons met de emmer en eten elke avond onder de sterren. Jammer genoeg verstoort “Debby” dit idyllische leven. Sinds cycloon Debby 4 weken geleden The Gold Coast overspoelde, achtervolgt de regen ons.
Na deze natuurramp heeft ook de herfst zijn intrede gedaan. Soms lig ik ’s nachts wakker van de kou. Mijn bovenbenen knijp ik tegen elkaar om toch maar niet door de regen naar het toilet te hoeven. Als ik het uiteindelijk niet meer houd en doorregend terug in de campervan klim, kijk ik uit naar volgende week. Ik ben ontzettend dankbaar voor deze prachtige reis door Australië, maar ik geniet alvast van de warmte die België mij letterlijk en figuurlijk zal brengen.

Tot volgende week, lieve vrienden!

 • Scenic Lookout
 • Ons rijdend huisje
 • Ella Falls
 • Katherine Gorge
 • Wakey Wakey
 • Douchen met de emmer
 • The Red Centre
 • Kata Tjuta National Park
 • De Olga's
 • Kings Canyon
 • Lunch by the lake
 • Daintree National Park
 • Daintree National Park, Part Two
 • Rainforest
 • Bijzondere bomen
 • Mossman Gorge
 • Scenic Lookout in The Atherton Tablelands
 • Geweldige camping bij Lake Tinaroo
 • Tussendoor moet er gewerkt worden
 • Snorkelen bij The Great Barrier Reef
 • Schildpadden spotten
 • Lunch by the Sea
 • Uitstap naar The Whitsundays
 • Swirlings sands in Whitsunday National Park
 • Scenic Lookout in The Whitsundays
 • Whitehaven beach
 • Self made Brekky!
 • On the road
 • Vele exotische vogels in Australië
 • Koala in Rockhampton Zoo
 • Blackdown Tableland National Park
 • Uitzicht bij valavond
 • Gebraden kip kopen
 • Poffertjes bij Eumundi Markets
 • Scenic Lookout in Noosa
 • Art in Brisbane
 • Interactive Art
 • Living the Dream
 • Pret in Dreamworld
 • Legoland Shop
 • Skypoint Observation Deck in Surfers Paradise
 • Before
 • After
 • Voorbode van cycloon Debbie
 • Byron Bay
 • Meest oostelijke punt van Australië
 • Regen op komst
 • Na regen komt ...
 • Thermisch ondergoed
 • Prachtig koud
 • Scenic Lookout ?
 • Dorrigo National Park
 • Eton Falls
 • Klauteren over boulders
 • Top van Cathedral Rock
 • The Three Sisters
 • Wentworth Falls
 • Citytrip in Sydney
 • Sydney Opera House
 • Lunapark in Sydney
 • Bondi Beach Coastal Walk
 • Great Pacific Drive
 • Lighthouse
 • Sunset in Jervis Bay
 • Rise and shine
 • Even rusten
 • Meer in Jindabyne
 • Art/Nature
 • Schuilen voor de regen
 • Hoogste punt van Australië
 • Wilsons Promontory National Park
 • Squeaky Beach

Een gedachte aan “Verwend Nest

 1. Hilde van Ingelghem

  warme België?? 13 graden ….niet bepaald warm. maar hé hier âltijd een warme welkom voor jullie !

Geef een antwoord

You have to agree to the comment policy.