Movimento dell'Mondo

Alles kost energie

Werken, apperitivo en de hondjes verzorgen

Mijn leven lijkt wel een droom. Ik ben elke dag op reis, ik heb geen verantwoordelijkheden en ik kan alles in het moment beslissen. Elke maaltijd wordt ingeleid met een cocktail, aangelegd met wijn en neergenageld met een lokaal dessert.

Dit najaar blijven we in Europa. Na bijna 3 jaar rondzwerven is de bankrekening flink geslonken. Het wordt tijd om het saldo de andere kant op te drijven.
We moeten keuzes maken worden voor de toekomst. Het laatste jaar hebben we veel gewerkt, maar tot nu toe enkel vrijwillig. Theater maken en de organisatie van Muzische Workshops binnen FEST is wat we graag doen. We zijn er ook succesvol in maar als activiteit van een vzw verdien je er geen cent aan.
Als goede Belg weet je dan wat te doen. Later op het jaar worden Ann en ik weer zelfstandige.
Dat betekent niet dat we weer vast in België komen wonen. Wel dat we nu echt (en officieel) reizen en werken zullen combineren.

Na Italië is Frankrijk aan de beurt. We trekken via een Couchsurfing in Lyon naar een housesit in Navarenx, een AirBnb in Orlean en een volgende housesit nabij Parijs. Alles wordt minutieus aan elkaar gepland. Het is een geweldige deal. We wonen gratis in de huizen van vreemden en in ruil verzorgen we hun huisdieren. In realiteit is niets gratis. Ook dit is een volledige job op zich die we goed willen doen. Een exacte planning, een perfecte communicatie met de eigenaars, de dieren gelukkig houden en het huis kraaknet achterlaten. Alles om de perfecte review te verzamelen.

De harde realiteit is dat deze wereld geen leven mogelijk maakt zonder verantwoordelijkheden. Niets is gratis, alles kost energie.
Als je wil eten of ergens wil kunnen wonen en slapen moet je daar energie in investeren. Gaan werken voor je centen is één mogelijkheid. Alles elke week of elke dag opnieuw regelen is diegene waar wij voor kiezen.

De klok slaat 16:00 dus het is tijd voor een eerste aperitiefje. Ondertussen werk ik nog even verder.

 • Klussen tijdens een housesit
 • Werken, apperitivo en de hondjes verzorgen
 • Met de fiets naar de winkel
 • Op wandel met onze hondjes
 • Aan het werk in Navarenx
 • ONLY LYON
 • Wandelen in Lyon
 • Een Choucroute Alsacienne
 • Nieuwe Couchsurfing vrienden
 • Een gezelschapsspel spelen
 • Werken in La Rochette
 • En toen kwam het dessert ook nog
 • Zicht op Montmartre in Parijs
 • Artistiek Parijs
 • Op uitstap naar het Centre Pompidou
 • Op wandel in Orléans
 • Aperitief in Orléans
 • OOOOOrléans
 • Op bezoek naar het Chateau Fountainbleau

Geef een antwoord

You have to agree to the comment policy.