Movimento dell'Mondo

Leven in een kennel

Sam is de baas in huis

De tweede helft van 2017 stond in het teken van housesitting. Gratis verblijven in prachtige huizen op idyllische locaties. Manu en ik zijn grote fans van deze combi reizen en werken. Alleen zit er regelmatig een addertje onder het gras.

Dat laatste mogen we in Tortosa wel heel letterlijk nemen. Tot 2 keer toe glibbert er in onze voortuin een slang langs mijn voeten. Mijn ernstige slangenfobie heb ik gelukkig enkele jaren geleden overwonnen, toch moet ik beroep doen op ademhalingsoefeningen om de schrik te overwinnen.
Erger is de brandlucht. Eén ochtend op drie moet ik mijn yogasessie in openlucht voortijdig beëindigen omdat de buren wederom hun afval verbranden. Genieten van het prachtige uitzicht is niet evident als je verplicht moet binnen zitten.

In Navarrenx hebben we geen auto. “Geen probleem” laat de huiseigenares weten, “er rijden hier bussen.”. De bus blijkt 1x per dag te rijden. Gelukkig zijn we slechts 12 dagen in Navarrenx. Deze dagen brengen we ’thuis’ door, de omgeving verkennen is er jammer genoeg niet bij. Boodschappen doen we op de fiets, 10 kilometer heen en terug naar het dichtsbijzijnde buurtwinkeltje. Mijn conditie vaart er wel bij.

Ons huis in de Dordogne heeft alles wat we willen. Een riante keuken, plek voor yoga, hete douches, een auto ter beschikking en zelfs plek om te repeteren voor onze nieuwe voorstelling. Alles… behalve centrale verwarming. Het voelt zo vanzelfsprekend om met één druk op de knop een huis lekker warm te hebben. In dit huis is Manu elke ochtend minstens één uur bezig om 3 open haarden schoon te maken en aan te steken. Daarna duurt het nog een uur voor het warm wordt. Zitten we daar in ons prachtig huis kou te lijden.

Onze laatste housesit in Murcia slaagt toch alles. Origineel had ik mijn zinnen erop gezet om Oud en Nieuw in Berlijn door te brengen. Na twee afwijzingen (voor elke housesit moet je eigelijk solliciteren) kwam “Murcia” voorbij. Na wat opzoekwerk op Google blijkt Murcia een hele mooie regio met een gemiddelde temperatuur van 19 graden in december. We reageren op de oproep en worden ‘aangenomen’.
Wanneer we ons nieuwe huis betreden moet ik slikken. Ik ben in een kattenkennel terechtgekomen. De 4 katten zijn de baas. De hond en wij worden gedoogd. Overal staan versleten krabpalen, liggen dekentjes en speeltjes. De katten mogen op de eettafel. Ze worden gevoerd op het aanrecht in de keuken. Ze mogen alles. Alleen mogen ze niet buiten. De huiseigenares heeft schrik dat de katten overreden worden. Er rijdt gemiddeld 2x per dag een auto voorbij?!
Het is aftellen tot we de huiseigenares op de luchthaven afzetten. Terug thuis sla ik direct aan het poetsen. Vijf dieren die constant binnen leven brengen vuiligheid met zich mee en jammer genoeg wordt het huis niet onderhouden. De deur naar de keuken gaat onherroepelijk dicht en katten op de eettafel dulden wij echt niet.
Na twee weken hebben zowel de dieren als wij onze draai kunnen vinden. De temperatuur dit jaar lijkt hoger dan gemiddeld te liggen. Ik schrijf dit artikel buiten onder een stralende zon genietend van vers fruitsap van appelsienen uit eigen tuin. En de regio is inderdaad prachtig zoals onze vriend Google ons al had laten weten.

We blijven grote voorstanders van deze manier van reizen en nemen de ongemakken er graag bij!

PS: Ik vergeet te vermelden dat in Murcia de elektriciteit minstens 3 keer per dag uitvalt, dat de boiler van de douche net niet genoeg warm water voor 2 personen produceert, en dat wij bij aankomst geen lunch kregen aangeboden, waardoor we omstreeks 17u groen voor de honger toch eens informeerden wanneer we gingen eten.

 • Op de fiets naar de supermarkt
 • Uitzicht vanuit ons huisje in Tortosa
 • Zonder brandlucht is het genieten
 • Prachtig huis in de Dordogne
 • Vuurtje stoken
 • Relaxen voor het haardvuur
 • Sam en Ann
 • Manu en Remy
 • Manu, Missy, Remy en Casey de hond
 • Sam is de baas in huis
 • Zitten voor het eten
 • We voedden ook de straatkatten
 • Heerlijk weertje
 • NYE Dinner
 • Happy New Year

Geef een antwoord

You have to agree to the comment policy.