Movimento dell'Mondo

Het Aanzoek

Het aanzoek

Nog 180 meter te gaan. Mijn hart dreunt in mijn borstkas. De lucht is ijl en het zanderige pad heeft plaats gemaakt voor een hoop rotsen. Voor we de top bereiken zullen we nog zeker drie keer stoppen om op adem te komen.
Elf dagen terug begon onze tocht naar dit punt, Kala Patar. Elf dagen zonder douche, met een temperatuur die dagelijks daalt en prijzen die samen met de weg stijgen.
Het uitzicht belooft spectaculair te worden. Je kijkt uit op de Mount Everest en nog een paar van ’s werelds hoogste toppen.

We moeten de top halen, want ik heb een plan. Hoe stel je iemand de vraag waarop je het antwoord al kent? Dat houdt mij al een tijdje bezig. Ann en ik willen ons leven delen, dat weten we van elkaar. Toch wil ik graag een bijzonder moment scheppen waar we beiden naar kunnen terug dromen.
Een ring zal er niet bij zijn. Onderweg vind ik niets naar mijn smaak dus die moet wachten tot in België. Gelukkig is die ring een symbool en een symbool kan je veranderen zolang de inhoud steek houdt.

Deze hele tocht is uitdagender dan verwacht. Hoofdpijn, slapeloosheid, hartkloppingen, kortademigheid, … Het zijn slechts enkele voorbeelden van wat de hoge hoogte met ons lichaam doet. Na vier dagen moest ik op zoek naar medicatie tegen hoogteziekte om erger te vermijden.

Boven op de top krijgen we meer dan wat de reisgidsen beloven. Kala Patar voelt als een tribune die is aangelegd om van de wereld te genieten. Je zit in een amfitheater van bergen belicht door een felblauwe hemel.
Tijdens de laatste klim leek alles te krimpen, op één top na. Het dak van de wereld toornt sterk boven zijn omgeving uit. Er is geen twijfel waar de Everest staat. Ik kan me geen grootser symbool bedenken.

Ann werkt een welverdiende Snickers naar binnen en als haar gezicht terug leven vertoont open ik de rits van mijn jas. Het is niet een ring die ik boven haal maar een touw. Onze mobiele waslijn die we de hele wereld rond zeulen.
Terwijl we het spektakel rondom aanschouwen leg ik mijn arm rond Ann en haak onze rechterhanden in elkaar. Terwijl ik onze ringvingers met mijn touw verbind begin ik te praten. Ik vertel hoe blij ik ben dat we tot hier zijn gekomen. Zowel tijdens deze trektocht als sinds onze reis, vanaf het begin van onze relatie en vanaf onze geboorte. Ik vertel hoe graag ik haar zie en dat ik de rest van mijn leven met haar wil delen. Ik vertel over de dromen die we samen hebben en de dromen die we al waar maakten.
En dan, als onze handen niet meer kunnen wijken en de tranen over onze wangen rollen stel ik mijn vraag.
“Ann Willemsen, wil jij met mij trouwen?”

 • Ann in Tengboche
 • Ann en Manu in Dingboche
 • Ergens onderweg naar Mount Everest
 • Romantiek in de sneeuw
 • Ann klimt naar de top
 • Het aanzoek
 • Verstrengeld voor de Mount Everest
 • Mount Everest
 • Blije Ann in Dingboche
 • Manu op Kala Patar
 • Ann op Kala Patar
 • Manu en Ann op Kala Patar
 • De wereld is een amfitheater
 • Ann en Manu Verloofd

22 gedachtes aan “Het Aanzoek

 1. Lonis

  Oh my gooooodddd!!!!!!! HOE ZAAAAAAAAALIIIIGGGGGG!!!! Ik ben zoooool blij voor jullie! Heb hier geen woorden voor! Jullie verdienen elkaar! Dikke zoen aan jullie beide! Ann! Echt! Zot! We moeten skypen!

  Woehaaa!!!!

  Xxxxx

 2. Vanneste

  Dikke proficiat , is net een sprookjesboek , wens jullie heel veel geluk en liefde en gezondheid toe dikke kus xxx Groetjes chrisje x

 3. Niels Groenouwe

  Daar sta ik dan, in een supermarkt, met naast mij mijn meisje tot tranen geroerd door deze stormvloed aan romantiek.
  Bedankt, Manu, je hebt de lat veel te hoog gelegd, letterlijk, voor eenvoudige lompe lieden als ik…

 4. Peter

  Wauw ! Fantastisch. Van ganser harte proficiat. Mensen die zich durven engageren om hun leven met elkaar te delen blijft een van de allermooiste dingen op aarde. Het ga jullie goed !!

 5. Veerle Hammenecker

  Prachtig!!! Na al die mooie verhalen, dit er nog bovenop !! ’t Lijkt wel een sprookje dat ik aan ’t lezen ben!!
  Proficiat!!!

 6. Bohné Vanessa

  Ahaaa…eindelijk!! Zo ontroerend! Ik ben superblij voor jullie! A match made in heaven… Na al die tijd en alles wat ik al gelezen heb, kon dit volgens mij niet anders… Dikke dikke proficiat xxx

 7. Hanne

  Lieve schatten!
  Ik zit hier op mijn werk, opt gemak een kakske te doen, begin ik ulder verhaal te lezen en het enige wat ik kan doen is traantjes laten vloeien…Tis wel een rare plek om dit nu te lezen, maar ik zal er vanavond voor ulder nen lap op geven!! En als jullie terugkomen gaan we er nen serieuzen op drinken!! Megaknuffels

 8. Hilde Van Ingelghem

  WOW ! Dikke proficiat ! Het zat er aan te komen, tenminste ik had zo’n voorgevoel. Geen beter plaatst had u kunnen kiezen Manu zo adembenemend ! Veel geluk samen !

 9. Sabine van Lommen

  Traantjes…
  Jullie zijn het meest pure koppel dat ik ken! Ik wens jullie al het geluk van de wereld! Proficiat 🙂

 10. Patricia Suykens

  Ik denk dat jullie de koude niet meer gevoeld hebben en de sneeuw rondom jullie zelfs even smolt! Veel liefs xxxx

Geef een antwoord

You have to agree to the comment policy.