Movimento dell'Mondo

Open en Bloot part 5

Aperitief in Tortosa, Housesit in Spanje

Totale Uitgave : 26.252 euro
Periode : 4 december 2016 tem 3 december 2017
Vluchten : 7
Landen : Indonesia, Australië, België, Italië, Frankrijk, UK, Spanje, Frankrijk

In ons 2e jaar zaten we slechts 6.500 euro boven budget. Op het einde van ons 3e reisjaar blijkt dat we 11.652 euro boven ons geplande budget zitten. Oftewel een gemiddelde van ongeveer 70 euro per dag voor 2 personen.
Op zich is dat niet heel gek. Ons budget van 40 euro per dag voor 2 personen hebben we ooit vastgesteld op basis van reizen in Azië. Enkel de eerste 2 maanden van dit jaar brengen we door in Indonesië. Daarna is Australië aan de beurt.

Reizen in Australië is duur! We koken met boodschappen uit den Aldi en gaan amper op restaurant. We kopen vatjes wijn, (“goon” zoals de Aussies zeggen), ondrinkbaar maar veel goedkoper dan flessen. We vermijden betaalcampings en stellen onze campervan op langs de weg. We genieten van gratis uitstapjes, maar een duik in The Great Barrier Reef mag natuurlijk niet ontbreken. Hoe we ook ons best doen om onze uitgaven in te dammen, we eindigen op 125 euro per dag voor 2 personen.

Nu moeten we toch werkelijk aan de bak. Geld verdienen wordt vanaf nu de doelstelling.
Al housesittend reizen we rond in Frankrijk, Spanje en Engeland. De periodes tussen de housesits overbruggen we met prachtige citytrips. De overige dagen brengen we door achter onze computer. We breiden het aanbod muzische workshops stevig uit en starten een heuse marketingcampagne. Met resultaat, onze nieuwe website ging 2 weken geleden online!
Intussen zit er alweer een nieuw project in de pijpleiding!

Wat zeker vast staat is dat we het reizen nog niet beu zijn!
Kerst en Oudjaar brengen we door in Spanje. Daarna ga ik voor het eerst skiën. Vanaf eind januari zijn we weer in België. Vlugger dan verwacht, niet omwille van de financiële situatie, ik moet aan mijn pols geopereerd worden. We blijven in België tot eind juni. Na onze nieuwe voorstelling vertrekken we weer. Hopelijk is tegen die tijd de bankrekening voldoende gespekt om richting Zuid-Amerika te trekken!

Waar we ons geld aan uitgeven is nu wel duidelijk. Waar onze inkomsten vandaan komen, beschrijf ik in mijn volgend artikel.

 • Koken in de campervan bij goed weer
 • Koken in de campervan bij slecht weer
 • Een koude ochtend
 • Duik in The Great Barrier Reef
 • Lunchen in de campervan
 • Gratis kamperen heeft voor en nadelen
 • Verjaardagsdinner voor Manu: Fish & Chips!
 • Gezelligheid op de betaalcamping
 • Zeldzaam restaurantbezoek met vriendin in Melbourne
 • Citytrip Lyon
 • Dinner in Lyon met vrienden
 • Achter de Mac in Navarrenx, housesit in Frankrijk
 • Pauze!
 • Op de fiets naar de supermarkt
 • Citytrip Orleans
 • Hanne op bezoek tijdens onze housesit in Ile de France
 • Uitstap naar Disneyland Parijs
 • Uitstap naar Parijs
 • Chateau Fountainbleaux
 • Onze riante keuken in Manchester
 • Uitstap naar Manchester
 • Aperitief in Tortosa, Housesit in Spanje
 • Citytrip Barcelona
 • Citytrip Valencia
 • Onze keuken in Sainte-Croix, Housesit in Frankrijk
 • Overdrijver!
 • Harry en Bob genieten van het uitzicht

Geef een antwoord

You have to agree to the comment policy.