Movimento dell'Mondo

Druk van goede voornemens

Vuurwerk in KLCC

“Druk, druk, druk” was een tijdlang het enige juiste antwoord bij de vraag “Hoe gaat het?”. Als je niet druk, druk, druk bent tel je niet mee. Zeker als artiest kan je het maar beter druk, druk, druk hebben, anders volgt al snel “misschien wordt het tijd voor echt werk’.

Begin 2015 had ik het goede voornemen om mijn druk, druk, druk bestaan in België achter te laten. De eerste maanden van onze reis stonden volledig in het teken van toerisme. Werken?! Ik moet er niet aan denken. We bezoeken de ene magische plek na de andere. Om de 3-4 dagen pakken we onze rugzak. Al snel krijgen we het druk, druk, druk …

Na een halfjaar begint het weer te kriebelen. Ondernemen zit nu eenmaal in mijn bloed. Voorzichtig een workshop geven, vrijblijvend repeteren, enkele yogalessen organiseren en veel praten over nog meer ideeën.

Begin november valt de beslissing. We stoppen met reizen, we gaan locatie onafhankelijk leven. Een goede maand later stellen we vast dat er nog niet veel veranderd is. Onze ideeën zijn geweldig maar euro’s noch roepies stromen binnen. De balans helt te ver naar het reizen, werken verdient net wat meer aandacht.

Twee weken geleden ging ons locatie onafhankelijk leven officieel van start. Via een platform voor house sitters regel ik een superdeluxe paleis met snelle WIFI. De bezienswaardigheden in Maleisië moeten even wachten. Wij gaan aan de slag!
Wij rennen van repetitie naar dossieraanvraag, creëren een nieuwe website, terwijl we de oude updaten en worstelen ons door een berg informatie. Enthousiasme is mijn stiekeme vijand. Al snel verzuip ik weer in het werk in plaats van lekker te drijven in ons privé zwembad.

De combinatie werk-reizen, of is het werk-leven, is een wankel evenwicht. Gelukkig zijn Manu en ik ons bewust van de tekens. Als hij laat weten dat het eten klaar is en ik wil snel even tien kleine dingetjes af maken, dan moet ik onmiddellijk het scherm van de Macbook dicht klappen. Als ik hem vraag wat hij aan het doen is en hij antwoordt : “dit aan het opzoeken, dat aan het mailen, de website aan het aanpassen en muziek aan het downloaden, …”, dan beseft hij dat hij moet focussen.

Wanneer we ons beiden vereenzelvigen met onze Macbook is daar Tinky. Met luid gemiauw herinnert hij ons eraan dat we hier voor en door hem zijn. Hij is de reden dat we in dit geweldige huis kunnen wonen en werken. Hij heeft geen interesse in druk, druk, druk. Hij wil gewoon liefde en aandacht. Deze kleine kater weet wat belangrijk is.

Mijn voornemen voor 2016 is om weer aan het werk te gaan zonder mezelf te verliezen in druk, druk, druk. Ik wil genoeg energie hebben om iemand over zijn bol te aaien.

Gelukkig Nieuwjaar! Maak je vooral niet te druk!

 • Knuffelen op de bank
 • Wijntje erbij?
 • Repetitie voor FEST
 • Improvisatie voor een nieuwe voorstelling
 • Druk aan het werk
 • Tinky wil aandacht
 • Tijd voor creativiteit
 • Muziekje erbij?
 • Drijven in het zwembad
 • Genieten
 • Manu en de Mac
 • Een reminder
 • Tinky
 • Tinky op jacht
 • New Year's Eve in Kuala Lumpur
 • Vuurwerk in KLCC

4 gedachtes aan “Druk van goede voornemens

 1. Patricia Suykens

  Tussen het druk druk druk , wens ik jullie dat jullie voornemens waar worden! Liefs Patricia
  Ondertussen werpen Nailah en Gila een blik op wat ik aan het doen ben…… Lieve knuffels van hen aan jullie!

  1. Ann Auteur van bericht

   Hey Patricia,

   Ook voor jou en de hele familie een gelukkige nieuwjaar en geef die (niet meer zo kleine) meiden een dikke knuffel terug!

   X

 2. Vanessa

  Goede voornemens die ik alvast deel ?
  Bij deze wens ik jullie voor 2016 nog veel avontuur, maar ook rust en een goede gezondheid! En dus zeker geen stress en druk druk druk ?
  Veel liefs xxx

Geef een antwoord

You have to agree to the comment policy.